Wikipedia

Arama sonuçları

8 Mayıs 2013 Çarşamba

0-3 Aylık Bebek Gelişimi-1

0-3 Aylık Bebek Gelişim Aşamaları : 

 UYKU AŞAMALARI

 

 *Ağlarken çıkardgığı tüm sesler farklılık göstermektedir.Örneğin açken ya da altı ıslakken ağlama sesi değişebilir.Korkmayın zaman içerisinde siz de tıpkı diğer tüm anneler gibi bunu ayırt edebileceksiniz.

 *Unutmayın! Ağlama esnasında çıkardığı her ses onun çene ve solunum gelişimi için olumlu bir faktördür.

 *Bebeğiniz doğduğu günden itibaren gün içerisinde yaklaşık 18 saat uyuyacaktır.Uyanık kaldığı zamanlar ilk bir ay içinde iki saati aşmayacağı dinlenmeye vakit ayırmalısınız.

 *Yenidoğan bebek iki-üç saatlik aralıklarla uyuyup uyanacağı için geceyi uykusuz geçirebilirsiniz,ilk aylarda geceleri uykusuz geçireğinizi unutmayın.Yine de bu küçük mucizeyi hayata alıştırmak için herşeye değer değil mi?

 *Yenidoğan bebekte birkaç farklı refleks bulunmaktadır.Örneğin bebeğinizin emme rekfleksi,adım atma refleksi,moro refleksi vb. 
   Moro refkleksi;bebeğinizin uyku esnasında ürkmesi olarakda tanımlanabilir.Kollarını iki yana yukarı bakacak şekilde uyuyan bebek,kolları aşağıya doğru indiğinde korkacaktır buda bebeğinizin uykusundan uyanmasına bile sebep olabilir. Bu dönemde eğer moro refleksi ile çok sık karşılaşıyorsanız; -Bebeğinizi yarım kundak şeklinde sarabilir,kollarının kendisini korkutmamasını sağlayabilirsiniz. -Moro refleksi doğuştan kazanılmıştır ancak 3 ayın sonunda bebeğinizi terketmelidir.Bu nedenle bebeğiniz uyurken kollarına yavaşça dokunabilir,masaj yapar vaziyette okşayarak sakinleştirebilirsiniz.


  Bebeğinizin Uyku Düzeni 

 *İlk üç ayda bebekten uyku düzenine girmesini beklemeyin.Çünkü bebekler günün 3/2 sini uyuyarak geçirseler bile bu aralıklarla olacaktır.Uyanık kaldığı zamanlarda iş size düşer:bebeğinizin beslenmesini yapmak,altını değiştirmek,gazını çıkartmak vs.

 *Bebeğinizin hareketlerini gözlemleyin.Zaman içerisinde bebeğiniz size uykusu geldğiğinde sinyaller vericek sizde bunları kolaylıkla anlayabileceksiniz.Bakışlarının bir yere sabitlenmesi,gözlerinin gitmesi,ovuşturması,ellerini kulaklarına götürmesi gibi.Bu durumlarda bebeğin altını değiştirip,beslenmesini sağladıktan sonra yatağına yatırın ve beklemeye başlayın.Bebeğin kendi kendisine uyumasına müsade edin. 

*Bebeğinizi her zaman yatağında uyumasını sağlayın,ileriki dönemlerde işiniz daha kolaylaşıcaktır. :)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder