Wikipedia

Arama sonuçları

10 Mayıs 2013 Cuma

Tercih Edilen Bebek Bakım Ürünleri - 2

Bugün bebek bakım ürünleri yazı dizimizde sizlere bebek bezi ve ıslak temizleme mendilleri hakkında bilgi vermek istiyoruz.




Arkadaşlar bebek bezi seçiminde dikkat etmemiz gereken en önemli özellikler şunlardır:
  • 3 tür bebek bezi bulunmaktadır.Tek kullanımlık bebek bezleri,yıkanabilir bebek bezleri ve son olarak herkesin bildiği kumaş bezlerdir.
  • Bebeğinizin cinsiyeti kız mı erkek mi olduğunu sormalıyız.Çünkü bebek bezlerinin üzerinde cinsiyet belirtilebiliyor.Kız ve erkek bebeklerin çiş yaptıkları yer farklı oldukları için bez üreticileri bunun için farklı bez üretmişlerdir.
  • Bebeğimizin bacak ve kalça çıkıklığı,eklemleriyle ilgili sorun varsa doktorlar kumaş bezleri önerebilmektedir.
  • En uygun fiyata sahip olan hazır bezler olmakla beraber en kullanımı kolay annelerin rahatlıkla tercih ettiği bezdir.
  • Bebeğimizin kilosuna göre alacağımız bezi tercih etmeliyiz.Kilosu arttıkça bebek bezi numalarandırıldığından dolayı bir üst beze geçmeliyiz.Küçük numaralı bezler bebeğimizin bacağını sıkar,rahatsız eder,pişik oluşumuna davetiye çıkarabilir.
  • Hangi türdeki bezi kullanırsak kullanalım bebeğimizin cildinde pişik,kızarıklık ya da döküntüler meydana gelebilir.Bu durumda bebek bezimizi değiştirebilir,farklı markalardaki bezleri deneyebilirsiniz.
  • Emiş gücü yüksek bebek bezlerini tercih ederek,yenidoğan bebeklerimiz için özellikle sıvı kakayı emiş gücü bulunan bezleri almalıyız ki bebeklerimiz rahat etsin :)


Özellikle bebeklerimizin alt açma esnasında kullandığımız,gün içerisinde hep elimizin altında bulunan ıslak mendilleri alırken nelere dikkat etmeliyiz?Islak mendil seçiminde tercih etmemiz gereken noktalar nelerdir?

Doktorların yenidoğan için tavsiyesi özellikle ilk aylarda ıslak ve ılık yıkanmış pamuktur.Bebeğinizin cildine göre farklılık gösteren ıslak mendilleri tercih ederken özellikle paraben içermeyen ürünleri tercih etmelisiniz.

Yapılan şu haberi dikkate alırsak;

Hijyen için kullanılan ıslak mendillerin bilinçsiz kullanımı ile hastalığa davetiye mi çıkarılıyor? Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Gümrükçüoğlu, yaptığı açıklamalarla ıslak mendil kullanımında yapılan hataları sıraladı.

Islak mendillerin içinde bulunan kimyasallar birçoğumuz tarafından unutulan bir ayrıntı. Kimyasal maddeler kendiliğinden kaybolmadığı için ıslak mendil kullanımı sonrası ellerin suyla yıkanması gerektiğini dile getiren Gümrükçüoğlu, son yıllarda ıslak mendil tüketiminin arttığının altını çiziyor ve devam ediyor:
“Islak mendilleri sıktığınız zaman içinden genel itibariyle sıvı çıkar. Bu sıvı kimyasaldır. Islak mendil çok fazla kullanılırsa bu kimyasallar elde veya deride birikir. Yiyecekleri tuttuğumuzda veya elimizi ağzımıza götürdüğümüzde bu kimyasallar vücuda geçer. Uzun yıllar söz konusu kimyasalların vücutta birikmesi sağlık açısından olumsuzlar doğurur. Islak mendillerin kimyasal madde barındırdığı unutulmamalı, bu yüzden ıslak mendil kullanıldıktan sonra mümkünse eller suyla durulanmalı. En iyi temizlik şekli sabunla elleri yıkamak ve bol suyla durulamaktır. Ancak ıslak mendillerin kullanımı, suya ve sabuna ulaşılamayan durumlarda önemli bir ihtiyacı karşılamaktadır.”
Bebeklerin Temizliğinde Islak Mendil Zararlı Olabiliyor

Bebeklerin özellikle alt temizliğinde annelere pratiklik kazandıran ıslak mendiller, bebeğin cildine zarar verebiliyor. Hangi marka olursa olsun ıslak mendil paketlerinin üstünde TSE işaretinin olduğundan emin olunması yönünde uyarıda bulanan Gümrükçüoğlu, mendillerin bebeğe verdiği zararları şöyle dile getiriyor:

“Çocuk eğer pişikse ya da bir yerinde başka bir yara varsa ıslak mendil kesinlikle kullanmamak gerekir. O yaralar ve pişik, vücutta çatlaklar meydana getirir siz de o yaranın üzerine kimyasal bir madde olan bu ıslak mendili sürerseniz çatlakları yakar ve bu da emilim yoluyla vücudun kan dolaşımına da geçebilir. Bunlar öldürmez ama cilt rahatsızlığını artırır. Annelerin buna dikkat etmesi gerekir.”





Bu yapılan haberleri okuduğumuzda ıslak mendilleri kesinlikle yüzümüzde kullanmamız gerektiğini anlıyoruz.Evlerimizden atamadığımız,bebek alt değişimden bir numaralı yardımcımız olan ıslak mendillerin en kalitelisini,yıkanmış olarak piyasaya sürülenleri tercih etmemizde fayda var.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder