Wikipedia

Arama sonuçları

8 Mayıs 2013 Çarşamba

Tercih Edilen Bebek Bakım Ürünleri - 1



Bebeğimiz İçin Biberonlar Nasıl Tercih Edilmelidir?



Aklımıza bebek bakım ürünleri deyince;banyoda,bebek bezi değişimi esnasında,beslenme sırasında diyerek sıralayabilir ve bunları artırabiliriz.Bugün sizlere beslenme esnasında kullandığımız biberonlar hakkında bilgi vermek istiyoruz.

Bebeğimizi beslerken eğer anne sütü degilde devam sütü veya mama kullanıyorsak;biberon,emzik,mama kaşığına dikkat edilmeli,plastik malzemeden yapılmadığını kontrol etmeliyiz.

BİBERON ALIRKEN DİKKAT ETMEMİZ GEREKENLER!



  • Plastik ve cam olmak üzere ikiye ayrılırlar.Cam olan biberonları daha steril olmakla beraber,1 yıl sonrasında bebeğimizin eline verdiğimizde tehlike arz edebilirler.Ancak anne sütünü saklayan anneleri düşündüğümüzde uzun vadede daha sağlıklı olduğunu belirtmekte fayda var.
  • Plastik olan biberonlar tehlikeli gibi gözükmese de zamanla ve kaynatıldıkça renkleri değişebilir.Belirli zaman dilimi geçtikçe plastik malzemeden yapılan biberonumuzu değiştirmeliyiz.
  • Biberon emzikleri de kendi içinde çeşitlere ayrılır. 

     Biberon emziklerini alırken çeşitli numaralar dikkatinizi çekecektir. Genelde 3 ayrı grupta toplanmıştır. 


0-4 ay arası için 1, 

4-12 ay arası için 2, 

12-18 arası için 3 biçiminde sıralanır.

Yavaş akması istenilen durumda tek ve küçük delikli tercih edilirken, koyu kıvamlı mamalar için büyük ve çok delikli olanlar kullanılmalıdır.

 Yeni doğanlarda çok küçük delikli olanlar kullanılırken, ilerleyen aylarda daha büyük delikli olanlara geçilir.  

NOT:Kanada Tıp Birliği Nisan 2008 tarihinde sert plastiklerin kullanımdan kaldırdığını belirtir, bu nedenle plastik biberonlar yerine cam biberonları tercih etmeniz gerektiğini tekrar hatırlatmak isteriz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder