Wikipedia

Arama sonuçları

17 Mayıs 2013 Cuma

ACEMİ ANNENİN PROFESYONEL DENEYİMLERİ...: Promosyon Ürünler,Numuneler Ve Hediyeler..

ACEMİ ANNENİN PROFESYONEL DENEYİMLERİ...: Promosyon Ürünler,Numuneler Ve Hediyeler..: Arkadaşlar; bebeğinizle birlikte sizde aslında yeni bir dünyaya adım atmış oluyorsunuz. "Bebeklerin Dünyası"   :):):) diyebiliriz....

Promosyon Ürünler,Numuneler Ve Hediyeler..

Arkadaşlar;bebeğinizle birlikte sizde aslında yeni bir dünyaya adım atmış oluyorsunuz.
"Bebeklerin Dünyası"   :):):) diyebiliriz.

Hal böyle olunca;sudan çıkmış balığa dönmemek için;gidip her bulduğunuz anne bebek sitesine üye olmuş olabilirsiniz,birileri mailine,telefonunuzun mesaj kutusuna bilgilendirici mesajlar,ilgili bültenler göndersinde kendimi geliştireyim diyebilirsiniz :) :)

Veeeee sonuç...Bir bakmışssınız birçok siteye üye olmuşsunuz ve kapınızda zaman zaman paketler gelmiş.

Akiferen henüz 4.5 aylık,fakat hangi bez markasını kullandığımızı,zaman zaman memnun kalmasakta bu markada sabitleştiğimizi söylemek mümkün.Buna rağmen "MOLFİX" bez markasına birşekilde üye olmuş olmalıyım ki;bez numunesi gönderdiler,öncesindede bebeğimin bedenini sordular arayarak.

Dilerseniz sizde üye olabilir,numune talebinde bulunabilirsiniz.


Molfix Bez Firmasına teşekkürlerimizi sunar,diğer bebek ürünleri ile ilgili firmalardan gelecek hediye ve numuneleri iştahla beklediğimizi bildiririz :) :) :)




13 Mayıs 2013 Pazartesi

EK GIDALARA BAŞLAMA ZAMANIMIZ YAKLAŞIYOR!!

Artık Akiferen 4.5 aylık ve 6.ayı içinde ek gıdalara başlamak gerekli.Bebeklerimiz için ek gıdalara alıştırma dönemi 4.aydan önce kesinlikle olmamalı,ancak bu süre 6.ayıda geçmemelidir ki bebeğimizde gelişim eksiklikleri ve bir takım olumsuzluklar yaşanmasın.

Bebeklerimize 4.aydan öncede herhangi bir ek besin vermemize gerek yoktur.Çünkü anne sütü bebeğin tüm ihtiyaçlarını karşılamakla birlikte;su görevinide görmüş olur.Yani anne sütünü tamamlayıcı bir faktör denilebilir ek gıda için.

Ek besinlere geçiş döneminde; anne sütü tamamen bırakılmamalıdır.Bu dönem hem bizim için hem de bebeğimiz için çok da kolay olmayan bir dönem.

Biz ilk olarak bir kaç çay kaşığı denemeleri yapmaya karar verdik.Öncelikle bebeğin direk tatlı gıdalar almaması için sebzeler daha uygundur.Havuç suyu bunun için idealdir.

Arkadaşlar;havuçları rendeleyelim ve temiz bir bezle suyunu sıkalım.Bebeğimizin ek gıda ölçüsü bir çay bardağı olduğunu düşünürsek;ilk günler tattırmak için birkaç çay kaşığı yeterlidir.Eğer bebeğimiz bu tadı beğenirse miktarı yavaş yavaş artırabiliriz.Sevmediği takdirde bu miktarı direk kesmeli ve ilerleyen günlerde tekrar denemeliyiz.


Bebeklerimizin sindirim sistemi henüz çok gelişmediği için;hazırlayacağımız ek besinlerde kesinlikle salça,tuz,ilave şeker bulunmamalıdır!!!


Arkadaşlar bu arada meyve püreleri ve meyve sularını çok fazla abartmamalıyız ki;bebeğimizin iştahı azalabilir.Sütlü unlu mamalar,pirinç unu ile yapılan kaşık mamalar anne sütünün yanından verilebilecek ek gıda olarak sıralanabilir.

Biz akiferen'le havuç suyu denemelerinden sonra elma suyu ile devam etmeyi planlıyoruz:):) Ve tabiki sonrasında püreleri yemeye başlıyacağız.


Sayfamızı kapatmadan önce ek besinlerimizide kısaca sıralayalım :)

1.Aşama(Meyveler ) :Elma,Kayısı,Muz,Şeftali,Armut

2.Aşama (Sebze ) : Havuç,Yeşil Fasülye,Kabak,Patates

3.Aşama : Yulaf Pirinç,Pirinç Unu,Mısır Unu vb. olarak sıralayabiliriz :):)


Size Bol Güneşli Ek Besin Geçişleri :):)