Wikipedia

Arama sonuçları

20 Mayıs 2013 Pazartesi

5.AYDA BEBEK GELİŞİMİ


Bu Ay Bebeklerin Yapabilecekleri;

5.ayda bebeklerimiz artık nesneleri iki eli ile yada tek elle tutabilir.Hatta onları ağzın götürürseniz şaşırmayın.Bu ayın en belirgin hareketleri;nesneler düştüğünde gözü ile takip edebilir,nesneyi gösterip sakladığınızda bunun farkına varabilir ancak sakladığınız nesneyi bulabileceğiniz henüz düşünemez.

Diğer en önemli özellik ise;artık bebeğiniz dönüyor,sırt üstü durabilirken sağ yada sol tarafına yuvarlanabilir,yüzükoyun vaziyetteyken tekrar sırt üstü pozisyon alabilir.

Dikkat!!! Bebeklerinizi yalnız yüksek yerlerde bırakmamalı,eğer beşiği haricindeki bir yerde uyuyacaksa tüm güvenlik önlemlerini almalısınız.



Çok hareketli bir bebeğe sahipseniz;arzu ettiği nesnelere karşı uzandığını yada emekleme hareketi yaptığını farkedebilirsiniz.

Şu ana kadar henüz bir aynalı oyuncağı yoksa bunu edinebilirsiniz.Bebeğiniz aynada yüzünü görmekten hatta sizinle aynaya bakıp konuşmaktan zevk alacaktır.Aynanın karşısına geçin ve bebeğinizle konuşun kendinizi ve annesini tanıtın.

Sizin konuşmalarınızdan hemen sonra garip sesler çıkarabilir.Yavaş yavaş da- da dediğini duyar gibimisiniz yoksa :):):)



Doğduğu ilk ay işitme testi yapılmış olsa dahi bebeklerin bu ay içindede işitme testini tekrar ettirmelerinde fayda vardir.



Bebek Aşı Takvimi

















5.ayda bebeklerimizin herhangi bir aşısı bulunmamaktadır.

Ancak bu ay itirabiyle,bebeklerimiz demir depolarını boşaltmış olduğundan doktorunuzla iletişime geçerek demir damlalarını kullanmaya başlayabilir,bebeğimizin eksik demir ihtiyacını karşılayabilirsiniz.

Bebeklerimiz bu ay içinde herşeyı ağzına götürmek isteyebilir,böylelikle nesneleri tanıma fırsatı yakalarlar.Bir süre sonra cinsel organınada dokunmak isteyecektir.Arkadaşlar bebeğimize cinsel organına dokunmak istediğinde itiraz etmeyelim ve bu "pis, yada "kaka", yada "eeh,eeh" demiyelim.Cinsel organını da tıpkı diğer tüm nesneleri tanımak isteyeceği gibi izin verelim,meraklarını giderelim.

Bu ay itibariyle;ek besinlere geçileceği gibi eğer doktorunuz önermiyorsa 6.ayın sonuna kadar anne sütü ile devam edebilirsiniz.

Ek gıdalarla ilgili ayrı bölüm yazılarımızı ve sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.