Wikipedia

Arama sonuçları

29 Haziran 2013 Cumartesi

Bebeğiniz Dönmeye Yuvarlanmaya Başladıysa..Eyvahhh!!!

Sizlerinde bebekleri yavaş yavaş dönmeye,küçük küçük hareketlenmeye,yuvarlanmaya başladı mı?

Bizim bebeğimiz artık 5.ayını bitirip dolu dolu 6.ayında diyebiliriz.Eren bebek;maşallah kendi ayında bebeklere nazaran daha hareketli olduğunu söylemek mümkün.


Kendi etrafında 360 derece dönmeler,sırt üstü yatmakla birlikte,şınav çeker pozisyonda durmalar hatta bir elini yüksek bir yere ( örn.koltuk sehpa masa vb.) uzatmalar,yuvarlanarak bir yerden bir yere gidebilme teknikleri şeklinde sıralayabiliriz.

Ben genelde yatırırken özellikle beşiğini tercih etmekle birlikte kesinlikle yanımda yatırmayı uygun bulmuyorum.Bunun sebebini ayrıca başka bir yazıda açıklayabilirim.Uyurken beşiğinin asansörünü kaldırarak veyahut ev içerisinde oyun minderinin üzerine yatırmaya özen gösteriyoru.

Geçtiğimiz günlerde babaannemizin misafirleri dolayısıyla gün içerisinde oradaydık.Uyudugu için babaannemizin yatağına yatırdım ve etrafını yastıklarla destekledim.(Ya da desteklediğimi düşündüm !!! )

Biliyordum Eren bebek iki farklı şekilde uyanır: Ya uykusundan ağlayarak uyanır ki bu bebeğin korkulu bir rüya gördüğüne işarettir derim ya da sessizce uyanır hatta gülümseyerek etrafındaki birkaç şeyle oyalanır bir süre oynayabilir.

Biz salondayken Eren bebek ağladı ve ben koşaral yanına gittim, 1. şık gerçekleşmiştir diye umuyorum : fakat ne göreyim Eren bebek yerde yüzükoyun bir şekilde sessizce yatıyor.Halbuki ben onun çığlığına gitmiştim.Yerde sessizce durduğunu görünce duyduğum endişeyi tarif etmem mümkün değil sanırım.


Bundan sonra çok daha dikkatli olmam gerektiğini daha iyi anladım hatta anlamak değil tecrübeyle sabitledim diyebilirim.Biliyorum ki ;çocuk dediğin düşe kalka büyür yara bere illa ki olacaktır ancak unutmamalıyız ki bazen kaza geliyorum der :) :) :)

Eğer sizinde bebeğiniz yavaş yavaş ayaklarını ağzına götürüyor,olduğu yerde sırt üstü dönebiliyor ve aynı şekilde geri tekrar ediyorsa tedbirli olmanızda fayda var .





Bebekle Yolculuk-1

Bir bebeğiniz varsa ve siz aynı hızlı yaşamınıza tekrar geri dönmek istiyorsanız,kesinlikle bir yerden başlamalısınız. :)

Bebeğinizin büyümesini beklemeyin,belki çok geç olabilir...

Arkadaşlar;bebeklerimiz olduktan sonra genelde herkes gibi kısa bır bocalama dönemi geçirebilirsiniz ancak asla kendimizi bırakmamalı ve eski rutin hayatımıza geri dönmeliyiz.Bence burdaki en önemli konu;sizin bebeğe alışmanız değil,bebeğinizin sizin hayatınıza hızlıca adapte olması gerektiğidir.


Bebeklerimizle kısa ya da uzun tüm yolculuklara alışmalı ve onlarıda bu seyehatlere alıştırmalıyız.:) Öncelikle kısa bır yolculuğunuz varsa dahi kesinlikle yanınızda bulundurmanız gereken olmazsa olmazlarınız:

  • Alt değiştirme örtüsü
  • Islak mendil ve havlu 
  • Pişik kremi
  • Penye ya da polar battaniye (mevsime göre farklılık gösterebilir.)
  • Ek gıdaya geçtiyseniz bir öğün için hazırlanmış kavanozlarınız
  • Fazladan birer adet çamaşır ve kıyafeti
  • Yaz aylarında güneş kremi güneş gözlüğü ve şapkası 
Bu şekilde kısaca sıralayabilir ve sırt çantanızı bebeğinizin tüm ihtiyaçlarını öncelik alarak yerleştirebilirsiniz.


Arkadaşlar bebekleriniz artık kısa yolculuklar için hazır.Bizim maceralarımızıda artık bir başka yazımızda anlatmak dileğiyle.. 

Hoşçakalın,sevgiyle kalın..



23 Haziran 2013 Pazar

6.AYDA EK GIDA BESLENME PROGRAMI

Ek Gıdaya Geçerken;Beslenme Tablomuz;

Arkadaşlar;hepimizin bildiği üzere anne sütü yeterli olduğu takdirde 6.ayına kadar ek gıda vermemiz gerekmiyor.Ancak ek gıdaya başlama süresini de 6.aydan daha ileri bir tarihe ertelemek çocuğumuzda gelişim eksikliğine yol açabilir.



Biz artık neredeyse 6.ayımızda oldugumuz için yavaş yavaş başladık diyebiliriz.

Genelde olması gereken beslenme tablosu şöyle;

  1. Sabah uyandıgında anne sütü 
  2. Kahvaltı için:yumurta sarısı,suda bekletilmiş tuzu alınmış peynir,bir tatlı kaşığı pekmez,devam sütü yada kaynatılmış ılık suyla karıştırılabilir.
  3. İki üç saat arayla meyve püresi
  4. İkindi zamanına doğru yoğurt veya sebze çorbası ile devam edip akşama doğru yoğurt
  5. Akşam anne sütü ile tamamlanabilir.

Açıkçası bana göre bu tarz tablolar çeşitlendirilebilir,miktarları artırılabilir ya da azaltılabilir.Fakat bu tablolara birebir uymak gerçekten zor gibi.En azından biz şu an altıncı ayımıza gelırken anne sütü dışında o gün yaptıgımız tek sey meyve püresi vermek veya muhallebi hazırlayıp içine 1 tatlı kaşığı pekmez karıştırmak.



Buradan baktığımızda bebek aç gibi gözüküyor olabilir ama kendimizi bebeğe göre ayarladığımızıda unutmamamlıyız:):)


Beni ve benim gibi acemi anneleri belli ki zor günler bekliyor.En azından kararsız günler beklediği kesin:)))


Sevgiler,saygılar :)))